Kategoriler
Şifalı Bitkiler

Ardıç Ağacı ve Tohumu Nedir? Ardıç Ağacı Faydaları, Zararları ve Kullanımı

Ardıç Ağacı Hakkında

Ardıç Ağacı şifalı bitkisi Ar’ar, Ephel, Luniperus Communis, Juniperus, Baie de Genevrier isimleri ile de bilinirArdıç Ağacı şifalı bitkisinin faydalı olduğu ve iyi geldiği bir çok hastalık ve sağlık problemleri bulunuyor.Ardıç Ağacı bitkisi sağlık açısından çok önemli ve faydalı bir bitkidir. Ancak doğru kullanılması gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Ardıç Ağacı şifalı bitkisi alternatif tıbbın insana sunduğu doğal şifa kaynakları arasında yer alır ve bir çok hastalık ile sağlık problemlerinin doğal yöntem ile tedavi edilmesinde çok önemli bir rol üstlenir.

Şimdi sizlere Ardıç Ağacı bitkisinin faydalarını, nelere iyi geldiğini, Ardıç Ağacı yan etkilerini ve zararlarını, özelliklerini ve nasıl kullanıldığını anlatacağız.

Ardıç ağacı

Ardıç Ağacı Nedir?

Ardıç, servigiller (Cupressaceae) familyasından Juniperus cinsine ait iğne yapraklı ağaç ve çalı formundaki taksonların ortak adı.

Güzel kokulu, sivri ve uzun yaprakları; parlak siyah, kozalak şeklinde meyveleri olan, ortalama 8-9 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtır. 600 yıl yaşayabilir. Meyvelerine Ardıç Tohumu da denilir. Uçucu yağ, organik asitler, reçine, acı madde, glikoz ve sakaroz içerir. C vitamini açısından da zengindir.

Türkiye’deki en eski ardıç ağacının Konya, Taşkent Alata (Balcılar)’da bulunduğu iddia edilmektedir. Bu iddiaya göre bin veya 2300 yaşında olan bu ağaca yöresel oalrak ağıl ağaç denilmektedir.

Ardıç tohumları pek çok hastalığın tedavisinde “bitkisel ilaç” olarak yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Ardıç tohumları yemeklere koku ve tat vermek maksadıyla da kullanılırlar – özellikle yağlı et yemeklerinde yemeği “hafifletmek”te de çok yararlıdır.

Ardıç Ağacı Faydaları

Uyarıcı ve iştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Kansızlığaiyi gelir. Hastalıklarda, iyileşme devresini kısaltır. Antiseptiktir. Kandaki şeker oranını düşürür. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser, adet ağrılarını azaltır. Kuvvetli bir idrar söktürücü olan Ardıç, böbrekleri ve idrar yollarını temizler. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Terletici bir bitki olduğu için vücutta biriken fazla suyu boşaltmaya yardımcı olur. Romatizmaşikayetlerini azaltır. Solunum yollarını açıcı etkisi ve içerdiği C vitamini ile soğuk algınlığına karşı faydalıdır.

Ardıç Ağacı Yan Etkileri ve Zararları

Ardıç Ağacı Böbrek hastalarına ve hamilelere yasak. 6 haftadan fazla kullanılmaz.

Ardıç Ağacı Kullanımı

Ardıç tohumu kurutulup yenebileceği gibi toz haline getirilerek (kaynatmadan) suya karıştırarak da kullanılabilir. Ardıç tohumunun dışında, ardıcın odunu ve dallarından elde edilen ardıç katranı da kullanılır. Odunundan kalem yapılır, dallarından elde edilen katran ise egzama ve uyuz gibi bazı cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT