Kategoriler
Soru / Cevap

Cola’nın Faydaları Nelerdir?

Sizden gelen soru:

Colanın faydaları?

Cevap:

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; şimdiye kadar kolanın yaci Cola’nın faydalarını gösteren bilimsel bir araştırma yapılmadı.Aşağıdaki bilgiler tecrübe ile sabit olunmuş bilgilerdir ve denemesi bedavadır.Aşağıdaki bilgilerin doğruluğunu garanti etmiyoruz çünkü internetten derlenmiş bilgilerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Kolanın Faydaları

Tuvaleti temizlemek için: 
Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. koladaki sitrik asit hela başındaki lekeleri yok edecektir.

Krom tamponlardaki pas lekelerini yok etmek için: 
Arabanın tamponunu Cocacola’ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.

Akü kutup baslarinda çapağı temizlemek için: 
Bir kutu kolayı kutup başlarına dökün ve bütün çapak yok olsun.

Paslanmış bir civatayi sökmek için: 
Coca-colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvatayıuygulayınız. bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.

Elbisenizdeki yağ lekesini çıkarmak için: 
Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ; lekelerinin yok olmasına yardım edecektir. ayrica araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz , polen, yapışkan maddelerin çıkarılması en iyi madde Cocacola ve Pepsi’dir.
İsterseniz bu çok kuvvetli temizleyicinin geriye kalanını içersiniz. Bakıin bu da bir fayda. Fayda ise eğer?

Peki nedir bu cola’nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? 
Coca-cola ve Pepsi’nin ortalama ph değeri 3.4’tür. Bu asidi de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur. Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceĞi karbondioksit içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız karbondioksit! 2001 yılında Delhi Üniversitesi’nde “kim daha fazla Coca-cola içecek” diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur. Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.

Başka bir örnek: 

Kırılmış dişinizi bir şişe Cocacola’nin içine koyun ve 10 gün sonra bakın… Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır.
Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün.

Kola ve Sağlık

Bir litre kolalı içecek yaklaşık 400 kalori eşdeğeri şeker, 0.15 gram kafein, değişik miktarlarda renk veren maddeler, orijinal tadı sağlayan kola özü ve asıl önemlisi gazlı içecek olmasını sağlayan fosforik asit içeriyor.

Yakın zamanda yayımlanan tüm araştırmalar başta çocukluk çağı olmak üzere büyük yaş gruplarında şişmanlık ile kola tüketimi arasında önemli bir bağlantı olduğu üzerinde duruyor.

Kolalı içecekler, bir yantan kan şekerini hızla yükselten, dolayısıyla insülin hormonunu artırarak vücudun yağ depolamasına yol açan yüksek miktarda şeker içermesi nedeniyle, diğer taraftan da süt ve süt ürünleri gibi sağlıklı beslenmenin temeli olan içeceklerin yerine geçtiği için şişmanlık riski oluşturuyor.

Bunların dışında kola içme alışkanlığının fast-food beslenmeye eşlik ettiğini ve kola ile birlikte daha fazla yemek yendiğini biliyoruz.

Bu nedenle çocuklukta obezite ve buna bağlı şeker hastalığının önemli bir sorun haline geldiği ABD deki çocuk sağlığı otoriteleri çocukların kolalı içeceklerden uzak tutulmasını öneriyor.

Kolalı içeceklerin asıl zararlı etkisi ise kemikler üzerinde. Üç yıl önce ABD Tabipler Birliği nin Çocuk Sağlığı dergisinde kolanın lise öğrencilerinde kemik kırıkları sıklığını üç kat artırdığını gösteren bir araştırma yayımlandı.

Araştırmacılar, koladaki yüksek miktarda fosforun kan fosforunu yükselterek kemiklerden kalsiyum kemiren paratiroid hormonu düzeyini artırdığını ve bir süre sonra kalsiyumu azalan kemiklerin sağlamlıklarını yitirdiklerini öne sürdü.

Tıp literatüründe bu gözlemi destekleyen başka insan çalışmalarının yanı sıra benzer etkinin farelerde olduğunu gösteren araştırmalar da yayımlandı.

Kola içme alışkanlığı, en önemli kalsiyum kaynağı olan süt ve süt ürünleri tüketimini de azaltıyor ve ergenlik döneminde günde 800-1200 miligram olan kalsiyum ihtiyacının karşılanmasını önleyerek kemik sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

Bunların dışında kolanın böbreklerden kalsiyum atılımını ve diş çürüklerini belirgin bir şekilde artırdığı, mide mukoza hücre döngüsünü bozduğu, aşırı içilmesinin kas hastalığına (hipokalemik miyopati) neden olduğunu gösteren raporlar yayımlandı.

Şimdiye kadar kolanın insanlar için yararlı olduğunu gösteren bir araştırma yayımlanmadı.

HEKİMCE

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT