Kategoriler
Soru / Cevap

Hangi içecekler baş ağrısını giderir?

Sizden gelen soru:

* Hangi içecekler baş ağrısını giderir? *

Cevap:

Baş ağrısını geçiren ve baş ağrısına iyi gelen içecekleri internette yaptığımız araştırmalar sonrasında sizlere önemli bilgiler derledik. Önce baş ağrısına genel anlamda iyi gelen içecekleri sıralayacağız. Daha sonra da farklı baş ağrıları için hangi bitkisel içeceklerin iyi geldiğini anlatacağız.

şifalı bitkiler, çaylar, bitkisel çaylar, sağlık

Baş ağrısına iyi gelen içecekler

Limonlu kahve

Koyu kahvenin içine sıkılan limon suyu, baş ağrısının giderilmesinde etkili oluyor. Kahve, ağrı `yı beyne taşıyan sinyalleri durduruyor, limon da kafeinin hızla etkili olmasını sağlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Ihlamur çayı

Ihlamur çayı, çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhu baş ağrısını keser.

Nane çayı

Nane çayı, üzerlik otu, Elma Sirkesi, Defne, Nilüfer Çiçeği, Erkek Sakalı, Cezayir Menekşesi, Roma Papatyası, Kekik, Sığır Kuyruğu, Şerbetçi Otu, Yakı Otu baş ağrılarına iyi gelir.

Nane yağı

Nane yağı, kronik başağrılarına karşı yeni mucize olarak kabul ediliyor. Araştırmalar alna ve şakaklara sürülen nane yağının etkili olduğu ortaya çıkardı

Papatya Buğusu

İçinde su kaynayan bir kabın üstüne yerleştirilen süzgecin içine, taze veyakurutulmuş papatyalar konduktan sonra, süzgecin üstü kapanır. Bir süre sonra , yumuşamış olan bu sıcak papatyadan çıkan buhar genize çekilir. Bu da baş ağrısı önler ve rahatlamanızı sağlar.

Baş ağrısı türleri ve iyi gelen bitkisel çaylar

Lavanta, melisa ve papatya gibi sakinleştirici etkisi bulunan çaylar sinirleri yatıştırır, kasları rahatlatır ve stres nedeniyle oluşan baş ağrısına iyi gelir. Bunlar en çok kullanılan bitiler olmasına karşın sizin en uygun çayı ya da karışımı bulmak için bir kaç bitkiyi denemeniz gerekebilir. Tabii baş ağrısının stres dışında pek çok farklı nedeni olabilir. Eğer sık sık bağ ağrısı yaşıyorsanız bir doktora görünerek nedeni hakkında bilgi almalısınız.

Gerilim ve Baş Ağrısı: Günümüzün hızlı ve zorlayıcı yaşamında gerilme bağlı olarak yaşanan baş ağrısı oldukça yaygındır ve her gün milyonlarca insan bu baş ağrılarından kurtulmak için reçetesiz ağrı kesicilere başvurmaktadır. Ancak bu ilaçların çoğunun yan etkileri vardır ve düzenli olarak kullanmak başta mide hastalıkları olmak üzere diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Stres yüzünden boyun, sırtın üst kısmı ve omuz kaslarında yaşanan kasılmalar bu baş ağrılarının başlıca sebebidir. Ihlamur çayı, papatya çayı,lavanta çayı gibi ruhsal ve fiziksel rahatlama sağlayan çaylar strese bağlı yaşanan bağ ağrıları için oldukça faydalıdır. Ancak bu çayları günde 2-3 bardaktan fazla tüketmeniz tavsiye edilmez.

Migrene Bağlı Ağrılar: Tam nedeni bilinmemekle birlikte beyni çevreleyen damarların daralması sonucu oluştuğu söylenen migren ağrıları ışık hassasiyeti, bulantı, terleme ve görme bozuklukları gibi diğer belirtilere yol açabilir. Migren ağrısı için tavsiye edilenzencefil çayı ağrıların hafiflemesine yardımcı olacaktır. Ancak düzenli olarak migren ilacı kullanıyorsanız zencefil çayı bu ilaçlarla etkileşime geçebileceğinden önce doktorunuza danışmalısınız.

Sinüs ve Baş Ağrısı: Sinüslerin iltihaplanmasına yol açan sinüzit baş ağrısına yol açabilir. İltihaplanma dışında mevsimsel alerjiler de sinüslerin dolmasına neden olabilir. Meyan kökü çayının sinüs iltihabını yatıştırdığı bilinmektedir. Okaliptüs, kasımpatı çiçeği, zencefil kökü ve yeşil çayda sinüzite bağlı ağrıların hafifletilmesi için kullanılabilir. Bu çayları denemeden önce sinüzit tedavisi için doktorunuzdan tavsiye alın.

Baş Ağrısını Önleme: Stres nedeniyle yaşanan baş ağrıları stresi azaltmanıza yardımcı olacak düzenli egzersiz, nefes teknikleri gibi bazı rahatlatıcı yöntemlerle engellenebilir. Migren ağrıları ise migreni tetiklediği bilinen bazı gıdalardan uzak durarak, kahve ve şarap gibi içecekleri tüketmeyerek en aza indirilebilir. Şiddetli baş ağrıları ise bazen menenjit ve anevrizma gibi ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olarak ortaya çıkabileceği için vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT