Kategoriler
Soru / Cevap

Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü İş İmkanları ve Çalışma Koşulları Nasıldır?

Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü

Üniversitelerde sağlıkla ilgili bölümlerden biri olan sağlık kurumları yöneticiliği bölümü iş imkanları bölümü konusunda bazı bilgiler vereceğiz. Buradan daha öncede çeşitli bölümler hakkında rehberlik olarak değerlendirilebilecek bilgiler bulacaksınız. Rehberlik bilgileri ilgili bölümlerin çalışma koşulları,iş bulma ve hangi bölümlerde çalışabilecekleri konularına ilgili konular bulunmaktadır. Umarız faydalı  olur.

Sponsorlu Bağlantılar

Üniversite sınavına hazırlanan ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği ya da İşletmeciliği bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik.

İşte Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler:

Sağlık Kurumları Yöneticiliği Hakkında Bilgiler

Bu bölümler, çeşitli sağlık kurumlarının orta ve üst düzey yönetim kademelerinde çalışacak nitelikli elemanlar yetiştirir.

Çalışma Alanları

Mezunlar, Sağlık Kurumları İşletmecisi unvanı ile kurumların personel ihtiyacının karşılanması, personelin verimli bir şekilde çalıştırılması, gereken araç – gereç vb. satın alınması, çalışmalarının planlanması ve etkin bir biçimde yürütülmesi gibi işler yaparlar.

Sağlık kurumları işletmecileri, kamu, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, SGK’nın sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten kuruluşların sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Sağlık kurumlarının daha verimli bir şekilde işletilmesi ihtiyacı, bu alan mezunlarının iş imkanını artırmaktadır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Sağlık kurumlarının özelleştirilmesi veya resmi kuruluşların çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi gereğinin  giderek  daha  fazla  hissedilmesi,  bu  alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinimi artıracaktır.

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

  • İşletme, ekonomi ve matematik konularına ilgi duyması ve bu alanda başarılı olması
  • Analitik düşünebilme ve problem çözme yeteneğine sahip olması
  • Başkalarını etkileyebilmesi ve yönlendirebilmesi
  • İnsanlarla iyi iletişim kurabilmesi
  • Sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü ve soğukkanlı olması
  • Yaratıcı olması
  • İnsanlara yardım etmekten hoşlanması
  • Ekip çalışmasına yatkın olması ve empatik ilişkiler kurabilmesi gerekir.

Ayrıca bakınız; Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü Taban Puanları

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT