Kategoriler
Soru / Cevap

Sindirilen Besinlerin İnce ve Kalın Bağırsaklardan Kana Geçişi Nasıl Olur?

Sizden gelen soru:

Sindirilen besin içerikleri ince kalın bağırsaklardan geçer.Bu geçiş nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Cevap:

Sorunuzun cevabını kısaca vermek gerekirse;

Sindirilen besinlerin ince bağırsak ve kalın bağırsaktan kana geçişleri tümör adı verilen çıkıntılar işe kanı verilir.Bu tümörlerde bulunan bir çok kılcal kan damarı besin parçacıklarını emerek kana geçişini sağlarlar.

Besin içeriklerinden karbonhidratlar proteinler ve yağların sindirimi ince bağırsakta tamamlanır ve sindirilen besinler ince bağırsakta bulunan ve tümür denilen çıkıntılardan kana verilir. Tümür denilen çıkıntılarda (eldiven parmakları gibi) çok sayıda kılcal kan damarı bulunur. Sindirilen besinler tümürlerden emilerek kana geçer ve kan yoluyla hücrelere taşınır.

Besin içeriklerinden su mineraller ve vitaminler sindirime uğramadan kalın bağırsağa gelir ve kalın bağırsakta bir süre bekletildikten sonra kalın bağırsaktan emilerek kana verilir ve kan yoluyla hücrelere taşınır.

Şimdi de sindirimi kısaca tanımlayalım;

Sindirim en kısa tabirle; “besin maddelerinin, vücudumuz tarafından kullanılabilir hale gelinceye kadar küçük parçalara bölünmesi olayıdır.Büsinlerin küçük parçalara bölünmesinin asıl nedeni hücre içine girebilmelerini sağlamaktır. Eğer besin maddeleri hücre içine giremiyorsa vücudun işine yaramazlar.

Sponsorlu Bağlantılar

“Sindirilen Besinlerin İnce ve Kalın Bağırsaklardan Kana Geçişi Nasıl Olur?” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT