Kategoriler
Biyografi Soru / Cevap

Selim Gündüzalp kimdir?

Sizden gelen soru:

Selim Gündüzalp kimdir?

Cevap:

Selim Gündüzalp Biyografisi

Selim Gündüzalp Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 1954 yılında doğdu. İlkokulu Adapazarı Kurtuluş İlkokulu’nda okuduktan sonra Adapazarı Merkez Ortaokulu’nu bitirdi ve daha sonra Adapazarı Lisesi’ni bitirdi. Yazarlık hayatına ilk defa 1968 yılında ortaokul öğrencisiyken günlük bir gazetenin tertip ettiği bir şiir yarışmasıyla başladı.

Sponsorlu Bağlantılar

Selim Gündüzalp, Marmara Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu. Zafer Dergisi’nin kurucularından olan Selim Gündüzalp ve ekibi 1977 yılınında dergiyi çıkarmaya başladılar.

Selim Gündüzalp yazar

“Ölüm ve Ötesi” adlı ilk kitabı 1985’de Cihan Yayınları’nda neşroldu. 1986’da Zafer Yayınları’nda, aile serisinde “Ölüm Son Değildir” adlı kitabı çıktı. 1991 yılında “Ölüm Son Değildir” adlı kitabı, küçük cep kitabı olarak basıldı. Ölüm Son Değildir 1, 2 ve 3 adlı kitapları, sırasıyla 1999, 2001 ve 2002 yıllarında basıldı. 1991 yılında Zafer Yayınları’nın da kurucusu olan Selim Gündüzalp, 2002’den itibaren toplamı 15 adet olan öykü dizisi kitaplarını çıkarmaya başladı.

2003 yılında “Deyimler ve Öyküleri” dizisini oluşturmaya başladı. 2003 yılında Zafer Yayınları’nın bir alt kuruluşu olan Uğurböceği Yayınları’nın kuruculuğunda da bulundu. Uğurböceği Yayınları şu an 120’ye yakın kitabıyla yayın hayatına devam etmektedir. Uğurböceği Yayınları’nda birçok kitabın yayına hazırlanmasında katkıda bulunmuştur. Ayrıca bu yayınevinde başka bir müstear isimle, çocuklara yönelik çalışmalar da yapmıştır. “Allah ve Dua”, “Allah ve Ümit” ve “Allah ve Aşk” isimli tefekkür kitaplarının, “Serap” isimli bir romanın da yazarıdır. Ayrıca “Asr-ı Saadetten Öyküler” adıyla bilinen bir diğer öykü dizisine ve daha birçok telif ve derleme kitaba da imza atmıştır.

Şu sıralar, yine Zafer Dergisi’nin bünyesinde yayın hayatına devam etmektedir. Ayrıca Yeni Asya gazetesinde haftalık olarak yazıları yayınlanmaktadır. Aynı zamanda Adapazarı’nda bulunan Zafer Kültür Merkezi’nde faaliyetlere devam ederken, Zafer Dergisi’nin 40 yıllık bir birikimi olan kütüphanesinin de tanzimi ile meşgul olmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT