Kategoriler
Şifalı Bitkiler

Acı Kavun Nedir? Acı Kavunun Faydaları, Zararları ve Kullanımı

Acı Kavun Hakkında

Acı Kavun şifalı bitkisinin faydalı olduğu ve iyi geldiği bir çok hastalık ve sağlık problemleri bulunuyor.Acı Kavun bitkisi sağlık açısından çok önemli ve faydalı bir bitkidir. Ancak doğru kullanılması gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Acı Kavun şifalı bitkisi alternatif tıbbın insana sunduğu doğal şifa kaynakları arasında yer alır ve bir çok hastalık ile sağlık problemlerinin doğal yöntem ile tedavi edilmesinde çok önemli bir rol üstlenir.

Şimdi sizlere Acı Kavun bitkisinin faydalarını, nelere iyi geldiğini, Acı Kavun yan etkilerini ve zararlarını özelliklerini ve nasıl kullanıldığını anlatacağız.

acı kavun

Acı Kavun Nedir?

  • Diğer isimleri : Acıdülek – Acıdüvelek – Acıkavun – Birtlangiç – Cırtlak – Cırtatan – Esekhiyari – Hıyarcık – Ithiyari – Kargadüveleği
  • Latince Adi : Ecballium elaterium
  • İngilizce adı : Squirting cucumber
  • Familyası : Cucurbitaceae

1,5 metreye kadar boylanabilen, sarı çiçekli, otsu bir bitki ve bu bitkinin sulu meyveleridir. Eşek Hıyarı olarak da bilinir. İçerdiği en önemli madde Elaterin’dir.

Acı Kavun Faydaları

Acı Kavun sinüzit hastalığına karşı oldukça etkilidir. Kronik sinüzitte meyvesinin suyu suyla seyreltilip buruna damlatılırsa faydası görülür. Fakat çok zehirli bir bitki olduğu için doktor kontrolünde ve çok dikkatli kullanılmalıdır.

Acı Kavun Yan Etkileri ve Zararları

Taze öz su dahilen kullanılmamalıdır. Karin ağrısıyla belirlenen zehirlenmeler yapar, fazlaca alınırsa kalın bağırsağı tahriş eder ve kanlı ishaller görülür. Yine sinüzit için burun’a çok az meyve suyu damlatılmalıdır.Çünkü saatler süren rahatsız edici aşırı akıntılar oluşabilir.

Acı Kavun Kullanımı

Acı kavunun kabuğu ve çekirdekleri çok zehirlidir. Bu nedenle sadece meyvesinin özsuyu ve kökleri kullanılır.

Ancak bu kısımlarda zehirleyebileceği için bilinçsiz kullanılmamalıdır.

Taze yaprakları hafif yaralanmalarda kanı durdurmaya yardımcı olur. Kökleri lapa haline getirilip egzama olan bölgeye sürülürse iyi gelir. Özsuyu sinüzüte karşı oldukça faydalı olmakla birlikte, şiddetli acı ve hatta ölümle sonuçlanabilecek zehirlenmelere neden olabilir.

Özsuyu aynı zamanda iyi bir sökücü ve temizleyicidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RenkliNOT